keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Nettovarallisuus joulukuu 2018

Miten onkaan näin vaikeaa avata omia varoja ja velkojaan kaikkien nähtäville? Ahdistaa vaikka anonyyminä kirjoitankin. En silti aio antaa negatiivisille tunteille valtaa vaan "lyön numerot pöytään". Perustin blogin, koska uskon sen auttavan unelmien saavuttamisessa - nettovarallisuuden kasvattaminen on yksi oleellinen osa sitä.

Nettovarallisuuteen en laske mitään kodin irtaimistoa tai autoa, koska ne ovat kuluvia käyttötavaroita. Arvostan laadukkaita tavaroita; joten aikoinaan olen niistä kaikista sievoisen summan maksanut. Ajattelen asian kuitenkin niin, että siinä vaiheessa, jos autoa vaihdan ja siihen velkaa otan niin sen sitten lisään varallisuuslaskelmaan. Huonekaluja ei toivottavasti enää ikinä tarvitse ostaa velaksi, joten niitä en laskelmiini tulee lisäämään.

Käyttötilin saldoa en tähän laske, koska summa ei ole mitenkään merkittävä. Pidän käyttötilillä rahaa muutamista satasista noin tuhanteen euroon. Sen verran, että pärjään niillä seuraavaan palkanmaksuun; varsinkin nyt aion pärjätä, kun en enää luottokortteja aio vinguttaa.

Asunnon arvo perustuu välittäjältä saatuun hinta-arvioon ja taulukossani siitä on ilmoitettu oma osuuteni eli 50 %. 

     31.12.2018
asunto 1/2 osuus      175 000,00  
varallisuus yht      175 000,00  
asuntolaina        23 517,44   
pankkilaina 1.        13 769,49
pankkilaina 2.          5 590,56  
Visa          4 583,33  
Mastercard          3 203,47  
velat yht.         50 636,75    
nettovarallisuus     124 363,25 €

Yritystoimintaa en tässä mainitse. Toki yrityksen merkitystä ei pidä unohtaa, koska tulevaisuuden suunnitelmani ovat pitkälti sen varassa. Sen verran voin todeta, että tällä hetkellä yritysen arvosta noin 20 % on vierasta pääomaa - tilanne on siis hyvä. Uutta velkaa ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa tarkoitus ottaa, vaan investointeja tehdään maltillisesti voittovaroilla. 

4 kommenttia:

 1. Rohkeaa "lyödä numerot pöytään"! Hyvin samankaltainen tilanne ja projekti käynnistyi minullakin. Luottokortit sain onneksi maksettua pois juuri mutta yksi remonttilaina vielä kummittelee kulutusluottona. Tsemppiä luottokorttien poismaksamiseen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! Ei auta; pakko on laittaa numerot pöytään, jos haluaa päästä eteenpäin - ja minähän kyllä haluan. Kiva kuulla, että samoissa kuvioissa mennään.. kävinkin tskekkaamassa blogisi ja lisäsin sinut blogiluettelooni. Kuulumisiin!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on hyvä varallisuus ja ihailtavan vähän velkaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi! Itse koen, että velkaa on aivan liikaa; johtuu varmasti asian tiedostamisesta, että olisin voinut elää paljon säästeliäämmin ja velkaa ei välttämättä olisi enää ollenkaan. No ei pidä liikaa miettiä menneitä, kun niihin ei voi enää vaikuttaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.