keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Vuoden 2019 tavoitteet

Minulla on kaksi tavoitetta vuodelle 2019. Yleensä en niitä tee, koska olen huomannut, että minun on vaikea niitä kovin kauaa toteuttaa. Lisäksi elämässäni on ollut jo useita vuosia paljon stressitekijöitä enkä ole halunnut itseäni enemmällä stressata. No nyt tuntuu, että aika on sopiva; joten ei muuta kuin tuumasta toimeen!

1. Tavoite: maksaa molemmat luottokortit nollille (velkaa n 8 000 €).. ei todellakaan helppo toteuttaa vuodessa, mutta ei myöskään mahdoton. Ärsyttää maksella joka kuukausi korkoja ja muita kuluja, kun voisi vain rykäistä yhden vuoden aikana ja ne olisi pois päiväjärjestyksestä - toki muistaa sitten olla myös käyttämättä sitä luottokorttia ja jos käytän (esim. nettikaupoissa aina), niin maksaa seuraavassa laskussa koko saldo pois. Tässä onkin vielä yksi lisätavoite - olen luottokortit aiemminkin maksanut pois ja ostellut uudestaan enemmän ja vähemmän täyteen. NYT aion olla tiukkana ja pitää korttien saldot nollilla.. kunhan siihen ensiksi pääsen.

2. Tavoite: enemmän kuntoilua. Olen aivan liian vähän ulkona ja teen lisäksi näyttöpäätetyötä. Tarkoitus olisi lenkkeillä enemmän koirien kanssa ja keväästä syksyyn tehdä enemmän puutarhatöitä. 

Tavoitteeni ovat varmasti sellaiset tavallisimmat mitä muutkin pohtivat. Olisi silti mukava näin vuoden vaihtuessa kuulla, oletteko lukijat tehneet tavoitteita ja jos olette niin minkälaisia? Ja miten teillä on ne tarkoitus saavuttaa?


2 kommenttia:

  1. Hyvät tavoitteet eikä liian montaa tavoitetta, joten eiköhän ne vuodessa saavuta :)

    Minä pohdin ennen blogini aloittamista, eli noin reilu vuosi sitten, että haluaisin säästää 1000e kuukaudessa (yhteisen talouden tuloista) ja se tuntui suorastaan huimalta summalta ajatella, että meillä olisi 6000e säästössä tammi-kesäkuun jälkeen.
    Lopulta kävi niin, että maksoinkin tammi-toukokuussa 7000e luoton etuajassa.
    En todellakaan ollut edes osannut ajatella, että voisin niin tehdä, mutta kun se onnistui ja vielä etuajassa, niin kyllähän se motivoi.

    Tällä hetkellä maksettavana on vain asuntolainaa ja remonttilainaa (puolison nimissä) pienellä korolla, joten varmaan ennemminkin panostamme sitten säästämiseen ja puskureihin tänävuonna.

    Kakkoskohta on identtinen omien ajatusteni kanssa. Tsemppiä meille molemmille sen toteuttamiseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä!

    Hurja puristus teillä viidelle kuukaudelle! Tuon jälkeen oli varmasti huippufiilis. Niin se vain on, että kun tarpeeksi haluaa niin monesti sen myös sitten saavuttaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.