lauantai 8. joulukuuta 2018

Tulot ja menot kuukausitasolla

Avaan tässä omia kustannuksiani ja tulojani kuukausitasolla. Minulla ja miehelläni on molemmilla omat tilit, tulot ja osittain myös menot ja avaan tässä lähinnä vain omaa osuuttani. Olemme avioliitossa ja lapsiperhe, joten toki tarvittaessa autamme toisiamme pyyteettömästi jos sellainen tilenne eteen tulee. Meille molemmille on kuitenkin itsestään selvää, että on omat rahat.

Suurin osa laskuista on joka kuukausi saman suuruisia, mutta esimerkiksi sähkölasku on keskiarvo edellisen vuoden sähkölaskuista. Olemme tehneet mieheni kanssa jaottelua mitä kumpikin maksaa eli ainoastaan asuntonlainan maksamme tasan puoliksi. Mieheni maksaa pääsääntöisesti ruokaostokset ja minä kustannan sähköt, vakuutusmaksut ja lasten vaatteet, kengät tms. tarpeet. Tähän ei ole huomioitu yritystoimintaa laisinkaan, koska se ei tuo toistaiseksi tuloja meidän perheeseen.Yritystoiminnan tuotot käytetään suoraan yrityksen lainanlyhennyksiin ja siihen suunnattuihin investointeihin.

Tulot/kk:
 • palkkatulot              2300 €
 • lapsilisät                   330 €                                                                                                                    2 660 €
Menot/kk:
 • asuntolaina                350 €
 • pankkilaina 1.            275 €
 • pankkilaina 2.            220 €
 • sähkölasku                 330 €
 • vakuutukset               160 €
 • autokulut                   220 €
 • puhelin, netti             100 €
 • lasten harrastukset    120 €
 • koirien ruoka               50 €
 • Visa                           150 €
 • Master                       150 €                                                                                                                     2 125 €
Nopealla tarkastelulla kuukausittain minulle jää noin 500 euroa rahaa. Olen huomannut, että olen loistava laittamaan sen kiertoon 😔. Toisinaan hankin jotakin ikuisella hankintalistalla olevaa, usein vain tulee eteen joitain ylimääräisiä kustannuksia. Ja toki vuositasolla tulee kiinteistön huoltamiseen liittyviä kustannuksia, kiinteistöveroa, auton huoltoja yms. mitä ei tässä nyt ole huomioitu laisinkaan. Myöskään lapsiin liittyvät hankinnat eivät ole laskelmissa, koska ne vaihtelevat. 

Pankkilainat 1 ja 2 on käytetty rakentamiseen ja remontointiin. Niistä en ole huolissani, koska rahat on käytetty järkevästi ja molemmissa on myös kohtuullinen korko.

Autokulut kattavat oman autoni verot, vakuutukset ja polttoaineet. Autosta ei ole lainaa.

Lasten harrastukset käsittävät tällä hetkellä vain yhden lapsen ratsastus harrastuksen. 

Visa ja Mastercard... pitkään on ollut jo tavoitteena saada molemmat kokonaan maksettua. Olen ne vuosien varrella jo kahteen kertaan kokonaan nollille saanutkin, mutta kuin huomaamatta ne ovat taas kasvaneet kohtuuttoman suuriksi. Ensimmäinen blogissa mainitsemani tavoite on siis luottokorttivelkojen poismaksu aloittaen Masterista (kalliimpi korko) ja luottokorttien laitto totaalisesti hyllylle. Mielenkiinnolla seuraan kuinka tämä julkisesti blogissa ilmoitettu asia sitten käytännössä lähtee toteutumaan. Sen voin sanoa, että tässä joulukuussa ei mitään dramaattista tule tapahtumaan luottokortti lyhennysten suhtaan, koska joulu vaatii kyllä veronsa 😊. Jouluihmisenä panostan aina jouluun erityisesti.

4 kommenttia:

 1. Sinulla on hienosti kuukausittainen budjetti (tulot-menot) ylijäämäinen. Nyt vaan miettimään miten saat sen ylijäämän säästöön, sijoittamiseen ja tulevaisuudessa sinulle varallisuudeksi joka takoo sinulle `korkoa korolle periaatteella tuottoa eli kasvattaa `itsestään` sinun varallisuutta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kirsikka kommentistasi! Olen otettu, että kommentoit vasta aloittanutta blogiani :) Voi kun tietäisi miten säästämisen aloittaisi. Onko sinulla hyviä ehdotuksia? Säästäminen toki olisi hyvä aloittaa nyt heti, mutta minua niin paljon ahdistaa nuo luottokorttivelat, että ne aion ensimmäiseksi maksella pois.

  VastaaPoista
 3. Omakohtainen kokemukseni on, että sitä pystyy sellaiseenkin jota ei edes usko, kun vaan laittaa tavoitteet tarpeeksi korkealle.
  Vuosi sitten mietin epäuskoisena naureskellen, että säästän tammi-kesäkuussa 6000e puskurin ja sillä ajatuksella aloitimme.
  Sen säästämisen lisäksi aloin sitten myös lyhentää ottamaani pankkilainaa autonostoon. Lainaa oli jäljellä noin 7000e vuodenvaihteessa ja toukokuun puolessavälissä maksoin viimeisen erän (2500e) tuosta pankkilainasta pois.
  Samassa kuussa ostin tosin auton ja lainasin sukulaiselta tuon saman summan ja maksoin sen parissa kuukaudessa pois.

  En varmasti olisi tullut maksaneeksi lainaa ja säästäneeksi sen vertaa kuin nyt olen säästänyt, jos en olisi laskenut sen teoriassa olevan mahdollista ja sitten vaan vienyt sen käytäntöön.

  Samankaltaisia suunnitelmia on ensivuodelle, että rutistamme ainakin alkuvuoden tiukemmin säästäen puskurin ja sen jälkeen sitten lisää säästöjä ja sijoituksia.

  Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavasta kommentistasi! Huikeat summat olet saanut kasaan, kun vain päätit. Katsotaan kuinka minun käy.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.