perjantai 10. helmikuuta 2023

Tavoitteet vuodelle 2023

Taloudelliset tavoitteeni vuodelle 2023 on seuraavat:

- 200 000 euron nettovarallisuus 31.12.2023. Tähän voi olla nyky inflaatiolla vaikea päästä, mutta yritän parhaani. Tulot tuskin muuttuvat yleiskorotusta enempää, joten tarkkana pitää rahan kanssa olla.

- Mastercard luottokorttivelka. Miten tämän pois maksaminen onkin näin vaikeaa? Välillä päätän, että haen pankista tähän lainan ja sitten taas mietin, että en kyllä hae vaan otan itseäni niskasta kiinni ja maksan tämän pois. Korko on vain sen verran korkea ja lyhennys % pieni, että kuussa pitää maksaa paljon enemmän. En kuitenkaan usko, että saan tätä kokonaan vuoden 2023 aikana maksettua.

- Kaikki hankinnat mietin tarkkaan. Meidän halpa sähkö sopimus loppuu 5/2023 ja ensi talveksi on oltava ylimääräistä rahaa sähkölaskuun (maksettavana kahden talon sähköt). Joka tapauksessa sähkö tulee olemaan kalliimpaa kuin nykyisessä sopimuksessa, joten kulut kasvavat vaikka sähkön hinta onkin viime aikoina järkevöitynyt. Ja kukaanhan ei tiedä vielä varmaksi mitä sähkö maksaa ensi talvena joten pakko on varautua.

- puskuriin yritän saada säästettyä 1000 euroa vuoden aikana. 

- edelleen haaveena rahasto säästäminen. En osaa  päättää mikä rahasto ja mistä. Hyvät lukijat ehdottakaa hyviä vaihtoehtoja rahastoksi! En kaipaa suuria riskejä vaan tasaista ja varmaa tuottoa pienillä kuluilla. Säästötavoite 10-15 vuotta.

- pankkilaina 1 loppuu kesäkuussa. Rahaa jää kuukaudessa 270 euroa enemmän. Voi että tätä olenkin jo odottanut! 

            -----------------------------------------------------------------------------

Muuta huomioitavaa:

Esikoinen pääsee armeijasta kesällä 2023 ja häntä olen lupautunut tukemaan taloudellisesti koko asepalveluksen ajan. Hän valmistui ammattiin juuri ennen inttiä ja uskon, että töitä hän löytää kyllä hyvin pian tai jos ei löydä niin sitten saa työttömyyskorvausta.. Eli omat kuluni pienenee tämän osalta loppukesästä.

Kaksi nuorempaa lasta ei juuri tarvitse rahallista tukea. Keskimmäinen pyörittää omaa sivutoimista yritystä ja lisäksi hän tekee jonkin verran palkollisena töitä. Hän maksaa kaikki omat hankintansa ja menonsa. Nuorempi tienaa omaa rahaa kesäisin minun yrityksessä ja lisäksi satunnaisilla kotitöillä. Kalliita harrastuksia ei kummallakaan ole. Satunnaisia vaate ja kenkä hankintoja teen nuoremmille lapselle, mutta nekin varsin kohtuullisia menoja.

Kaiken kaikkiaan minulla on suhteellisen luottavainen fiilis vuodesta 2023. Lainat lyhenee omaa tahtiaan ja kunhan pidän kulutuksen niukkana niin muukin menee hyvin. Kunhan maailman tilanne vielä rauhoittuisi 🙏 niin kaikki olisi hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.