perjantai 14. joulukuuta 2018

Elämä yllättää

Tänään oli tarkoitukseni nauttia vapaapäivästä ja parannella alkavaa flunssaa sohvalla, kun huomasin alakerran eräässä  huoneen katossa jotakin outoa. Lähempi tarkastelu sen sitten vahvisti.. meillä oli tapahtunut vesivahinko. Enpä olisi tätäkään uskonut, koska talo on "vasta" 15 vuotta vanha.

Tällä hetkellä tilanne on stabiili; mistään ei siis vettä enää vuoda. Remonttia toki tulossa, mutta mielenkiintoista nähdä, että mitä vakuutusyhtiö asiasta tuumaa. Maksan vakuutusmaksuja vuositasolla todella paljon, mutta sen harvan kerran, kun olen korvauksia hakenut ne on evätty. Saas nähdä miten tässä käy. No joka tapauksessa omavastuu on 1000 euroa 😲 aivan ylimääräinen rahareikä tässä joulun aikaan.

Se on kyllä jännä kuinka tavallisen tallaajan näkemys eroaa vakuutusyhtiön näkemyksestä. Siksi olen jo valmiiksi skeptinen vaikka tiedän, että meillä ei tähän vesivahinkoon ole osaa eikä arpaa. Se venttiili oli vain jostakin syystä alkanut vuotamaan ja that´s it.

Mielenrauha vuoksi oli heti purettava sen verran, että saimme selville vesivahingon laajuuden. Onneksi vaikuttaisi tässä vaiheessa, että vain kaksi huonetta joutuu osittaiseen remonttiin. Toivotaan, että ei tulisi yllätyksia purkuvaiheessa enää.

Pakko kuitenkin myöntää, että joulufiilis katosi kuin savuna ilmaan. Epäilen, että ei se taida enää täksi jouluksi kerkeä palaamaan.

4 kommenttia:

  1. Erittäin harmillista kuulla! Vakuutuksen perustarkoitushan on korvata silloin jos jotain yllättävää tapahtuu. On erittäin harmillista että maksamme monta sataa euroa vuodessa vakuutuksista, mutta joudumme hyväksymään sen tosiasian, ettei sieltä välttämättä mitään korvauksia saa. Näin ei todellakaan pitäisi olla. Nouse barrikadeille ainakin tätä kautta, jos vakuutusyhtiön kautta joudut taistelemaan ja toivottavasti se joulumieli sieltä vielä löytyy.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Vakuutusyhtiö kyllä mielellään ottaa, mutta ei anna : ( Voisihan sitä miettiä, josko avaisi tätä ja aiempia korvaus caseja ihan täällä blogissa kera vakuutusyhtiön nimen (tosin ne taitavat olla kaikki samanlaisia ketkuja).

    VastaaPoista
  3. Voi apua!
    Onpa todella kurja yllätys tähän joulun alle :(
    Toivottavasti pääsette vakuutusyhtiön kanssa yhteisymmärrykseen. On se todellakin ihmeellistä, jos vakuutuksesta maksetaan vuosikausia sitä varten, että korvauksen saa jos jotain yllättävää tulee ja sitten se ei korvaakaan.

    Toivottavasti vakuutusyhtiö yllättää positiivisesti ja toivon, että joulumielikin vielä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta! Tänään tuli ilmoitus, että vakuutusyhtiö korvaa vahingon, mutta ainut ongelma on, että remonttia ei heidän yhteiskumppaninsa kerkeä aloittamaan moneen viikkoon (pyhät sotkee) ja lattia on pakko avata pikimmiten kuivumaan. Eli tämä tarkoittaa sitä, että me (minä ja mieheni) teemme jouluna purkuhommia. En koe olevani mitenkään voittaja tässä projektissa vakuutusyhtiötä vastaan, koska projekti edistyy aivan liian hitaasti. Niin ja toki meidän pussista menee se 1000 euroa omavastuuseen.

      Vielä ei ole joulumieltä löytynyt, mutta jos edes pieni sellainen huomenna heräisi, kun aloitan jouluruokien valmistuksen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.