perjantai 8. marraskuuta 2019

Syys- ja lokakuu

Niin on syys- ja lokakuu eletty tältä vuodelta ja yhteenvedon aika. Rahaa tuli ja meni normaalia enemmän😟. Päädyin lopulta nostamaan pankkilainan tähän uusimpaan investointiin ja samalla maksoin suurimman osan luottokorttiveloista pois. Vielä jäi toista luottokorttivelkaa maksettavaksi, mutta tällä hetkellä tämä investoinnin kokonaiskustannus ei ole selvillä, joten rahaa on tilillä odottelemassa kohdetta. Tämä toisen luottokorttivelan hoidan viimeistään alkuvuodesta pois. Ja sen jälkeen en enää käytä luottokortteja mihinkään muuhun kuin nettiostoksiin ja nekin maksan heti laskun tultua kokonaan pois.

Selvää on, että jos ei jostakin yllättäin tule rahaa (en lottoa, joten ainoa on sitten kai  perintö) en tule olemaan velaton 50 vuotiaana. No tavoite olikin alunperin todella kova. Tällä hetkellä näyttää, että kaikki henkilökohtaiset velat  olisi normaali maksuaikataululla maksettu, kun täytän 53 vuotta. Yritystoiminnan velkoja on maksettavana todennäköisesti vielä senkin jälkeen, mutta niitä en tässä nyt huomioi koska yrityksen tulot riittävät niihin hyvin. Vielähän sitä 53 vuotiaana kerkeää jotakin säästöjä kartuttaa riippuen tietysti mikä on terveys ja työtilanne. 

Perheessämme on nyt 2 teiniä ja pakko todeta, että ensi kerran koen lasten tulevan kalliiksi. Tiedän, että ei he kaikkea sitä tarvitsisi mitä heille olemme kustantaneet. Elämä on valintoja ja me olemme lähteneet tukemaan lasten vapautta liikkua itsenäisesti täältä maalta (helpottaa toki myös meitä vanhempia) sekä toisen teinin kallista harrastusta ja näistä maksamme kuukausittain monia satoja euroja. Toisaalta lapset ovat lapsia vain tovin ja itse en juuri mitään tarvitse. Kunhan nämä kaksi teiniä saadaan kunnialla hoidettua niin sitten on vielä meidän iltatähti ⭐ kustannettavana. On varmaan outoa joskus tulevaisuudessa, kun ei enää ole yhtään lasta elätettävänä Ja vielä oudompaa, kun omaa aikaa on valtavasti.

Ja hei; tämä toinen projekti etenee tasaisen varmasti. Nyt on painoa pudotettu 4 kg!! Pakko myöntää, että itse sen huomaan vatsasta selvästi. Innolla jatkan tätä haastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.