torstai 29. joulukuuta 2022

Nettovarallisuus joulukuu 2022

 Niin vain on tämäkin vuosi vierähtänyt loppupuolelle ja on aika laskea nettovarallisuus.

                                                                     31.12.2022

asunto 1/2 osuus                                         175 000,00 €

asunto 1/4 osuus                                           37 500,00 €

varallisuus yhteensä                                    212 500,00 €


asuntolaina                                                    11 013,97 €

pankkilaina 1                                                   1 623,49 €

pankkilaina 3                                                   8 369,53 €

Mastercard                                                      6 000,00 €

velat yhteensä                                               27 006,99 €


nettovarallisuus 31.12.2022                     185 493,01 €


nettovarallisuus 31.12.2021                       132 348,21 €

muutos                                                     +  53 144,80 €


Varallisuudessa  ei ole huomioitu irtaimistoa, autoa tai käyttötilin saldoa. Yritystoimintaa ei ole näissä laskelmissa huomioitu lainkaan.

Suurimman muutoksen nettovarallisuuteen teki perintönä saatu 1/4 osuus kerrostalo huoneiston osakkeista. Tämä oli surullisen tapahtuman seuraus ja mielummin olisin ilman tätä varallisuuttaa ja rakas läheinen henkilö olisi edelleen elämässäni.

Asuntolainaa ja kahta pankkilainaa olen lyhentänyt normaalisti koko vuoden. Visa laskun maksoin kokonaan pois. Masteria en valitettavasti pystynyt kuittaamaan vaikka vakaa tarkoitus oli maksaa sekin kokonaan pois.

Yritystoiminnassa on toinen poikkeusvuosi heti perään ja käytin perintörahoja merkittävän summan yritystoimintaan. Näin ainakin varmistin tarvittavat tuotantopanokset myös ensi vuodelle. Minulla on aina ollut tapana ostaa seuraavan vuoden tuotantopanokset edellisenä vuonna; tosin tänä vuonna en olisi pystynyt sitä täydessä määrässä tekemään ilman perintöä. Suurin osa hankittavista tuotteista on kallistunut  kolminkertaisesti. 

Yhteenvetona voisi vuodesta 2022 yritystoiminnan osalta vielä todeta, että saimme työt tehtyä aikataulujen puitteissa ja koneet toimivat ikäänsä nähden suht hyvin, Suurimmat ongelmat tuotti kuitenkin sää, Meillä ei satanut kevään jälkeen sitten yhtään. Kesä oli rutikuiva ja sato sen mukainen eli myytävää paljon normaali vuotta vähemmän. Siihen päälle järkyttävä tuotantopanosten hintojen nousu niin jo alkaa vahvemmankin usko olla koetuksella. Tämä on kestämätön tilanne ja näin ei voi jatkua pitkään. En ole lopettamassa yritystoimintaa, mutta olosuhteiden pakosta on mietittävä miten jatketaan. Yritystoiminnan pyörittäminen palkkatyön ohessa on myös melkoista aikatauluttamista ja keliherkkä ala tuo vielä omat haasteensa. Usko on siis koetuksella, mutta sitkeydellä mennään toistaiseksi eteenpäin kuten aiemmatkin sukupolvet ovat tehneet. Yritän ajatella, että ei heilläkään aina ole helppoa ollut. Se on vain uskottava, että ensi vuodesta tulee parempi. Onneksi minun ja mieheni palkkatyöt takaavat perheellemme toimeentulon.

Näillä ajatuksilla siirryn vuoteen 2023 ⭐ .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.