lauantai 11. joulukuuta 2021

Hiljaiseloa

Tulipa pitkä kirjoitustauko. Ei ole oikein ollut kirjoitushaluja - toisaalta elämässä ei ole juuri mitään tapahtunut.. ja toisaalta on tapahtunut kaikenlaista.

Aloitetaan tärkeimmästä eli terveydestä. Viime vuonna diagnosoitu sairaus vaivaa edelleen vaihtelevasti. Pitkä lepo auttoi tunnistamaan oman kroppani paremmin ja osaan jossain määrin hallita sairauttani seuraamalla omaa vointiani. Alkukesästä löysin myös erittäin taitavaa ammattiapua tähän ja tiedän, että sillä on positiivista vaikutusta. Osittain oloa on myös helpottanut irtautuminen palkkatöistä. Tämä ei sinänsä ole ollut tietoinen valinta, mutta mitään mielenkiintoista lähiseudulta ei joko tullut vastaan tai sitten jäin ilman paikkaa. Usko ei onneksi ollut koetuksella, koska olin useampaan otteeseen rekryssä loppusuoralla. Odotin vain koska tähdet ovat oikeassa asennossa ja löydän juuri sen oikean paikan. Yllättäin kesällä tulikin erittäin mielenkiintoinen oman alan työpaikka huippuhyvällä sijainnilla ja minut valittiin tehtävään 😊.

Uudessa paikassa työskentelyä on takana viitisen kuukautta ja fiilis on hyvä. Haasteita riittää, mutta kaikkia työtehtäviä olen tehnyt aiemminkin, joten ei mitään ylitse pääsemätöntä. Työmäärä on kyllä kova; ainut plussa puoli siinä on, että päivät menevät hujauksessa. Ihmiset vaikuttavat mukavilta, kannustavilta ja olen saanut tarvittaessa apua. Mitäpä sitä enempää toivoisi. 

Oma yritys on toiminut koko vuoden. Kesä oli vaikea kuumuuden ja kuivuuden takia ja tämä tulee vaikuttamaan tuottoihin vielä pitkään. Toisaalta keväällä ja alkukesällä teimme oikeita ajoituksia ja saimme myös sopivia kelejä, joten yrityksen tulos pysyy näiden avulla nippa nappa voitollisena. Mitään ihmeellistä uutta emme toteuttaneet vaan toimimme vanhojen hyväksi todettujan toimintatapojen mukaan. Ainahan pitäisi kehittyä, mutta nyt ei vain löytynyt voimavaroja tähän.

Talouspuolella on ollut tiukka vuosi ja se kyllä näkyy. Luottokortit ovat molemmat aikalailla tapissa ja laskut on saatu juuri ja juuri ajallaan maksettua. Onneksi palkkatöiden myötä saan säännölliset kuukausitulot ja pääsen velkojen kimppuun. Tänä vuonna en pysty mitään ylimääräisiä velkoja maksamaan, koska palautan osan yrityksestä nostamistani rahoista takaisin.

Blogin puolellakaan ei vahvasti mene; joulukuu on puolivälissä ja tämä on toinen teksti tälle vuodelle. Olen ollut tänä vuonna palkkatyöstä poissa seitsemän kuukautta ja silti en ole saanut blogiin tekstejä kirjoitettua.. noloa. Tunnistan kyllä itsestäni sen, että mitä vähemmän "pakollista" tekemistä sen laiskemmaksi tulen kaikessa. Tasainen draivi on itselleni parasta. 

Seuraavan postauksen aiheena on nettovarallisuus 2021 . En ole vuoden aikana seurannut tilannetta yhtään; joten en tiedä tarkalleen missä mennään. 

Oikein hyvää joulua ja onnea vuodelle 2022! ⭐

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.