lauantai 2. helmikuuta 2019

Tiukkaakin tiukempi tammikuu

Niin se tammikuu vierähti ja täytynee vain todeta, että oli taloudellisesti todella tiukka. Maksuun meni kaikkien normaalien kiinteiden kuukausikulujen lisäksi autovero 200 euroa, mätkyt reilut 300 euroa ja putkimiehen laskua 150 euroa (minun osuuteni, liittyi vesivahinkoon). Tuli vielä yllätyksenä pienimmälle lapselle talvikenkien osto (50 euroa), kun entiset hajosivat käsiin. Ostin itselleni vaatteita noin 200 eurolla (todella tulivat tarpeeseen, eikä ollut helppo päätös investoida). Lisäksi omiin lääkäri- ja lääkekuluhin meni lähemmäs 200 euroa. Ja miten olinkaan unohtanut, että aina talvella sähkölasku pomppaa vaikkakin meillä onkin maalämpö ja kahden kiinteistön sähkölasku olikin sitten 200 euroa suurempi kuin normaalisti. Niin ja autokin tuli katsastettua: 90 euroa (hiphei meni hienosti läpi!). Ja kas; rahaa meni extramenoihin lähes 1 400 euroa. Onneksi näitä kuukausia ei ole kovin usein muuten olisin vararikossa.

Valitettavasti luottokortteja olen käyttänyt tässä jaksossa, jotta kaikista kunnialla selvittiin. Harmittaa, mutta ei voi mitään 😩.

Tulipa vaan taas kerran mieleeni, että aina kun ajattelen palkasta jäävän kivasti rahaa niin jotakin extra menoja/hankintoja ilmestyy. Nyt olin tammikuulle odotellut vesivahingon kustannuksia, mutta ne eivät kerenneet vielä tähän (paitsi putkimiehen lasku). No ne tulee todennäköisesti eteen helmikuussa.

Mutta ei tälle mahda mitään. Osa näistä kuluista oli odotettavissa (en vain muistanut niitä). En kuitenkaan luovuta ja vajoa epätoivoon vaan ajattelen, että sitkeästi eteenpäin kuin mummo lumessa. En ole menettänyt vielä mahdollisuutta maksaa kaikkia luottokorttivelkoja pois vielä tämän vuoden puolella. Tiukkaa se kyllä varmasti tekee, mutta kuka sanoi tämän olevan helppoa?!


2 kommenttia:

  1. No hei, näillä yllättävillä menoilla voi lohduttautua ainakin siinä, että kun ne on kerran maksettu, niin ei kirpaise uudestaan ainakaan samat menot pitkään aikaan. Katsastus, talvikengät, vaatteet, vesivahingot ja mätkyt... kaikki viittaa siihen, ettei ihan äkkiä ole toistumassa =). Ja ei kun puhtaalta pöydältä uudella innolla!

    VastaaPoista
  2. Kiitti tsempeistä! Näinhän se tod näk on, toivotaan, että ei juuri tule paljon muita extra kuluja. Pahinta tässä on se, kun on asennoitunut siihen, että nyt maksetaan vauhdilla velkoja pois ja sitten homma hidastuu heti alkumetreillä. En tosiaan ole luovuttamassa vaikka epätoivo välillä päätään nostaakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan hyväksymisen jälkeen.